Ini Kisah Corona

  Corona a.k.a Covid-19 Nama dia Corona atau dikenali sebagai Covid-19. Dia adalah Virus yang halus, licik dan jahat. Rupanya mempunyai duri-duri dan dia sangat kuat.   Pada mulanya Corona hanya ada pada binatang liar dan berbisa seperti Kelawar, Ular, Tikus, Cengkerik dan haiwan-haiwan yang tidak boleh dimakan.   Tetapi bila ada dikalangan manusia yang…

TERIMA KASIH PERDANA MENTERI KITA

  PERDANA Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan Pakej Prihatin Rakyat bernilai RM250 bilion. Untuk meringankan beban semua, kerajaan akan menyediakan Bantuan Prihatin Nasional iaitu pemberian tunai secara one-off dengan peruntukan hampir RM10 bilion, dan buat pertama kalinya akan disalurkan juga kepada kumpulan M40. Golongan ini termasuk pekerja swasta, peneroka FELDA, petani, nelayan, peniaga kecil dan…

Baiknya Hati Pegawai Polis Bagi Makanan Pada Kucing Jalanan

Ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini antara yang terkesan ialah kucing jalanan. Banyak restoran dan gerai makan ditutup. Keadaan ini menyebabkan haiwan-hawain comel ini hilang ‘punca makanan.’ Di saat masing-masing sibuk membeli stok makanan, makhluk yang satu ini jangan dilupa. Mereka juga perlukan sumber makanan untuk meneruskan kehidupan. Tak salah kita berkongsi rezeki, seperti…

Takdapat nak picnic dekat tepi pantai, picnic dekat depan rumah pun jadi.

Semalam Puan Hana Shahadan berkongsi dilaman facebooknya pada semua untuk menggunakan masa PKP ni dengan meluangkan masa bersama anak-anaknya. Baginya tiada masalah walaupun tidak boleh keluar berpicnic dkt tepi pantai. Seronok Fateh dan Aira berpicnic   “Okayyy. Pagi ni kami together breakfast picnic kat luar. Tengoklah Fateh aaira kemain happy. Lepas tu Aaira siap silang…

Pesakit Tabligh selitkan surat ni celah2 kertas kt kaunter wad senyap2.

Sejak wabak covid-19 ni tersebar dengan cepat. Jemaah tabligh dikaitkan sebagai punca penularan virus ini sehingga membuatkan ramai mula memandang serong terhadap mereka. Dalam pada itu, seorang staf nurse, nurse Zulaikha Zaki berkongsi surat yang ditulis sendiri salah seorang tabligh yang dirawat di tempat di bekerja yang pasti membuatkan ramai terharu. “Pesakit ni discharge petang…