MommyHana adalah yang pertama di Asia yang mengeluarkan buku yang Interaktif dan attractive untuk pembelajaran awal kanak-kanak.

Sanggupkah anda terpaksa menghadapi 3 situasi ni kalau terus berdegil ingkar PKP?

SETAKAT harini Sabtu, sebanyak 259 kes baharu Covid-19 dilaporkan di Malaysia menjadi keseluruhan dijangkiti virus itu sebanyak 2,161 kes. Negara turut mencatatkan 26 kematian akibat wabak merbahaya itu. Ekoran itu juga, Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin melanjutkan tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang sepatutnya berakhir pada 31 Mac ini kepada 14 April depan. Lanjutan…

Wanita Ini Berkongsi Tips Menyimpan Bahan Basah Agar Sentiasa Segar

Apabila keperluan bahan basah sudah ada di dapur sudah tentulah kerja-kerja memasak menjadi mudah. Walau bagaimanapun mungkin ada di kalangan kita mengalami masalah untuk menyimpan stok bahan-bahan basah. Antara masalah yang sering dialami ialah bahan basah berbau hanyir dan tidak fresh. Keadaan ini sudah tentu membantutkan mood untuk memasak. Berikut perkongsian Dynie Khainudin tentang cara-cara…

Ini Kisah Corona

  Corona a.k.a Covid-19 Nama dia Corona atau dikenali sebagai Covid-19. Dia adalah Virus yang halus, licik dan jahat. Rupanya mempunyai duri-duri dan dia sangat kuat.   Pada mulanya Corona hanya ada pada binatang liar dan berbisa seperti Kelawar, Ular, Tikus, Cengkerik dan haiwan-haiwan yang tidak boleh dimakan.   Tetapi bila ada dikalangan manusia yang…

TERIMA KASIH PERDANA MENTERI KITA

  PERDANA Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan Pakej Prihatin Rakyat bernilai RM250 bilion. Untuk meringankan beban semua, kerajaan akan menyediakan Bantuan Prihatin Nasional iaitu pemberian tunai secara one-off dengan peruntukan hampir RM10 bilion, dan buat pertama kalinya akan disalurkan juga kepada kumpulan M40. Golongan ini termasuk pekerja swasta, peneroka FELDA, petani, nelayan, peniaga kecil dan…

Baiknya Hati Pegawai Polis Bagi Makanan Pada Kucing Jalanan

Ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini antara yang terkesan ialah kucing jalanan. Banyak restoran dan gerai makan ditutup. Keadaan ini menyebabkan haiwan-hawain comel ini hilang ‘punca makanan.’ Di saat masing-masing sibuk membeli stok makanan, makhluk yang satu ini jangan dilupa. Mereka juga perlukan sumber makanan untuk meneruskan kehidupan. Tak salah kita berkongsi rezeki, seperti…

Cegah Jangkitan Virus Dengan 3 Cara Sunnah Rasulullah.

Bagi umat Islam, berdoa, bersedekah, hingga memakan buah-buahan seperti kurma ataupun madu menjadi salah satu sunnah Nabi Muhamamd SAW agar terhindar dari pelbagai macam penyakit. Kurma merupakan salah satu makanan yang dianjurkan oleh Rasulullah untuk menjaga stamina dan kesihatan tubuh. Kurma Ajwa atau dikenal dengan kurma Aliyah, menurut Imam Ibnu Qayyim, merupakan kurma terbaik dari…

Takdapat nak picnic dekat tepi pantai, picnic dekat depan rumah pun jadi.

Semalam Puan Hana Shahadan berkongsi dilaman facebooknya pada semua untuk menggunakan masa PKP ni dengan meluangkan masa bersama anak-anaknya. Baginya tiada masalah walaupun tidak boleh keluar berpicnic dkt tepi pantai. Seronok Fateh dan Aira berpicnic   “Okayyy. Pagi ni kami together breakfast picnic kat luar. Tengoklah Fateh aaira kemain happy. Lepas tu Aaira siap silang…